Online Reputatiemanagement

De aard van het internet is dat elke willekeurige gebruiker zijn of haar mening op elk gewenst moment kenbaar kan maken op bekende websites. Omdat velen van deze websites een hoge Page Rank hebben is het mogelijk dat negatieve recensies over een bedrijf bovenaan de zoekresultaten van een zoekmachine verschijnen. Online Reputatiemanagement is daarom van groot belang om uw goede naam te beschermen waar u zo hard voor heeft gewerkt.

online reputatiemanagement

Online Reputatiemanagement Om Uw Goede Naam Te Beschermen

Reviews zijn heel vaak negatief van aard. Zelfs wanneer een onderneming een klantenservice van hoge kwaliteit biedt, is het noodzakelijk klanten uit te nodigen om positieve berichten te delen. Anders zullen negatieve reviews een verstoord beeld geven van de kwaliteit van de diensten. Online Reputatiemanagement is het antwoord hierop.

Wat Moet een Bedrijf Doen?

  • online reputatiemanagment-slechtAls een boze ex-werknemer valse reviews achterlaat over het bedrijf op de grootste “consumenten review” sites op het Internet, of erger,  diezelfde sites weigeren de informatie te verwijderen zelfs onder dreiging van juridische procedures?
  • Als een irrationeel lid van een review site een slechte ervaring heeft gehad met iemand van uw personeel en heeft besloten wraak te nemen door uw solide reputatie en goede naam door het slijk te halen met een review
  • Als zij vermoedt dat een concurrent (die vals speelt) negatieve anonieme reacties achterlaat, waarin hij het bedrijf  van van alles en nog wat beschuldigd, op veel bezochte blogs en sites

 

Dit zijn het soort scenario’s waar u als ondernemer s’ nachts wakker van ligt. En met goede reden. Negatieve online reviews kunnen ernstige schade toebrengen aan uw verkopen. Volgens de Net Promoter Industry Benchmarks studie van 2011 onder meer dan 22,000 consumenten, blijkt dat een slechte klantervaring kan resulteren in een 22% daling van uw omzet. Diezelfde studie gaf aan dat mond-op-mond reclame van bekenden de meest betrouwbare bron van informatie is bij het besluit tot aankoop.

Hoe kan een bedrijf deze nachtmerrie scenario’s vermijden? Door klanten reviews te gebruiken om uw reputatie, waar u hard voor heeft gewerkt om het op te bouwen, te beschermen en te verbeteren.

Klik Voor Meer Informatie Of Bel Ons Op: 06-22245077